Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@14:30:21 GMT

آغاز به کار هفته فرهنگی اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۴۳۰۷

آغاز به کار هفته فرهنگی اصفهان

ویژه‌برنامه‌های معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان به‌‌مناسبت هفته فرهنگی اصفهان با برگزاری آیینی در جوار مجسمه شیخ‌بهایی در چهارباغ آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، هوای خنک بهاری در فضای دل‌انگیز چهارباغ عباسی اصفهان که مانند تمام روزهای پیاده‌راه شدنش شلوغ است، جریان دارد. به ‌جز اصفهانی‌ها حالا مسافران هم دوباره از جای جای ایران از راه رسیده‌اند تا خاطرات تعطیلات عید فطر را در نصف‌جهان برای خود ماندگار کنند و تنوع لهجه‌ها و گویش‌هایی که با قدم زدن در قلب تاریخی اصفهان به گوش هر رهگذری می‌رسد، انگار که چهارباغ را تبدیل به ایرانی کوچک کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در جوار مجسمه شیخ‌بهایی خبرهایی است و گردهمایی شهروندان و مسافران خبر از برگزاری آیین گشایش هفته فرهنگی اصفهان می‌دهد که شعارش «اصفهان من؛ شهر زندگی» است. قرار است یک هفته از 13 تا 19 اردیبهشت یعنی در ماهی که فضای این شهر به بهشت می‌ماند، از اصفهان بیشتر بگوییم، ببینیم و بشنویم؛ از مفاخرش، آداب و آیین‌ها و لهجه‌اش، هنر هنرمندانش، رشادت‌های زنان و مردانش و البته از زاینده‌رودش.

پس از گوش سپردن به آیات نورانی کلام وحی و همراهی با سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، صحنه با گذشت چند دقیقه میزبان هنرمندی هنرمندان تئاتر می‌شود که لباس‌هایی فاخر و کهن بر تن داشتند و گویی یک‌باره از عصر صفوی به عصر ما پا گذاشته بودند. نقال گروه با همراهی نوازندگی نوازندگان حکایت‌هایی از دل تاریخ بیرون می‌کشید و به گوش تماشاگران می‌سپرد و از زندگی اقوام و پیروان مذاهب گوناگون در اصفهان، طبیعت چهارفصل استان و گویش‌های متنوع آن می‌گفت و حاضران را به پاسداشت شهر اصفهان و حراست از بناهای تاریخی آن دعوت می کرد.

آغاز کلام از زیباترین خیابان جهان

حالا نوبت به مجتبی شاه‌مرادی، معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان رسید تا از تدارک این معاونت برای هفته فرهنگی اصفهان بگوید. وی با بیان اینکه افتخار داریم در شب عید سعید فطر در زیباترین خیابان جهان و پای مجسمه یکی از خالقان اصفهان رویایی یعنی شیخ‌بهایی برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان را آغاز می‌کنیم، گفت: پس از پشت سر گذاشتن دو سال محدودیت‌های کرونایی هفته فرهنگی اصفهان دوباره برگزار می‌شود و شهروندان می‌توانند در این هفته از بناهای تاریخی در اختیار شهرداری و همچنین اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان به‌صورت رایگان بازدید کنند و استفاده از اماکن تفریحی شهرداری نیز نیم‌بها است.

شاه‌مرادی تلاش معاونت فرهنگی اصفهان در این هفته را در راستای آشنایی بیشتر مردم اصفهان با مفاخر و بزرگان شهر خود دانست و افزود: این بزرگان در ادوار مختلف تاریخ از گذشته دور تا همین سال‌های اخیر خالق و میراث‌بان اصفهان بوده‌‌اند؛ یعنی علما، بزرگان، مشاهیر، هنرمندان، شهدای گرانقدر و تمام اصفهانی‌های هنرمندی که کمک کردند اصفهان به شکوهی برسد که همه ما به آن افتخار می‌کنیم.

مرور شکوه نصف‌جهان در هفته فرهنگی اصفهان

معاون فرهنگی شهردار اصفهان تأکید کرد قرار است در هفته فرهنگی اصفهان شخصیت‌هایی که نامشان خیابان‌های شهر را مزین کرده را بیش از پیش بشناسیم و ادامه داد: شاید فرزندان ما این شخصیت‌ها را کمتر بشناسند و از خدمات آنها آگاه نباشند. به همین منظور هفت شخصیت شامل شیخ‌بهایی، آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی، شهید سردار حسین خرازی، استاد حاج مصورالملکی، استاد صغیر اصفهانی، بانو علویه همایونی و علامه جلال‌الدین همایی را به نمایندگی از شخصیت‌های این شهر انتخاب کرده‌ایم و روزهای هفته فرهنگی اصفهان به‌نام این شخصیت‌ها نامگذاری شده است.

آیین گشایش هفته فرهنگی اصفهان با نقل حکایت‌های تاریخی ادامه پیدا کرد تا به «جریانِ زاینده‌رود» رسید. اینجا بود که نقال برنامه از داستان جریان آب در اصفهان از گذشته تا امروز، تقسیمات آب به ابتکار شیخ‌بهایی و تدوین طومار شیخ‌بهایی و روزگاری که بر بزرگ‌ترین رودخانه فلات مرکزی ایران گذشته نقل کرد.

آغاز به‌‌کار دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود

علی صالحی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این مراسم از ایجاد دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود برای پاسخ به دغدغه اصفهانی‌ها و اصفهان‌دوستان درباره وضعیت این رودخانه خبر داد و اظهار داشت: از آنجایی‌که دست شورای اسلامی شهر به‌عنوان واحدی نظارتی که وظیفه سیاست‌گذاری برای مدیریت شهری دارد، در حوزه زاینده‌رود از نظر قانونی باز نبوده، شورای شهر اصفهان در دوره اخیر در راستای مسئولیت اجتماعی خود و پاسخ به انتظار و نگرانی مردم اصفهان درباره زاینده‌رود پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی به این نتیجه رسید که جاری بودن زاینده‌رود دغدغه روز و شب اصفهانی‌ها است.

وی با اشاره به لزوم تبیین واقعیات و اسناد تاریخی درباره پایدار بودن و جاری بودن همیشگی زاینده‌رود در تمام طول سال ادامه داد: در این راستا اقدام به تصویب طرح ایجاد دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود کردیم تا واقعیات زاینده‌رود و لزوم جاری بودن همیشگی آن از سراب تا پایاب را در سطح ملی و فرا استانی تبیین کنیم.

صالحی گفت: درست است که جاری شدن زاینده‌رود منوط به بارش‌های مناسب است اما شاهد هستیم که امسال با وجود افزایش نزدیک به ۴۰ درصدی بارش‌ها در سرچشمه زاینده‌رود هنوز با مشکل فهم مسئله در سطح کشور مواجه هستیم؛ چون حیات این تمدن و تاریخ چند هزار ساله و آثار تاریخی این تمدن کهن وابسته به جریان این رود همیشه جاری و زنده است. به همین دلیل شورای اسلامی شهر اصفهان طرح دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود را تصویب کرد تا موضوع زاینده‌رود را در سطح ملی تبیین کرده و زمینه‌ساز یاری به مدیران استانی و ملی باشیم تا مقدمات احقاق حق مردم اصفهان برای تحقق جریان دائمی رودخانه زاینده‌رود را فراهم کنیم.

عضو هیئت‌ رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان آغاز به‌‌کار این دبیرخانه در هفته فرهنگی اصفهان را به فال نیک گرفت و خاطرنشان کرد: به امید روزی که به میمنت تلاش‌های تلاشگران بخش‌های گوناگون در اصفهان به‌ویژه شهرداری و شورای اسلامی شهر جشن جریان دائمی زاینده‌رود را به لطف و عنایت خداوند متعال برگزار کنیم.

این مراسم با ادای احترام به شخصیت بهاءالدین محمدبن‌حسین عاملی مشهور به شیخ‌بهایی، حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند ایرانی که روز نخست هفته فرهنگی اصفهان به نام او نامگذاری شده به پایان رسید.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هفته فرهنگی اصفهان نصف جهان دبیرخانه فرهنگی زاینده رود هفته فرهنگی اصفهان شورای اسلامی شهر زاینده رود اصفهانی ها شهر اصفهان شیخ بهایی شخصیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۴۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • آنچه در جلسه شورای عالی باغ مشاهیر اصفهان گذشت
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • مورد عجیب برد نساجی در اصفهان
  • آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲ حوزه انتخابیه اصفهان
  • همایش روسای شورای‌های اسلامی استان اصفهان آغاز شد
  • بارش باران از ظهر امروز در خراسان رضوی آغاز می‌شود
  • آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی کاشان
  • دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان آغاز به‌کار کرد
  • نساجی به دنبال ذوب کردن آهن در اصفهان